Stadler Rail kiest voor NSK’s dochteronderneming conditiebewaking B&K Vibro

 

Brüel & Kjær Vibro (B&K Vibro), onderdeel van de NSK Group, heeft een lange-termijn-overeenkomst gesloten met Stadler Rail voor de installatie van haar geavanceerde VCM-3 conditiebewakingssysteem (CMS) op 606 treinstellen voor de Berlijnse metro (U-Bahn). Het VCM-3 CMS zal de onderhoudsschema’s optimaliseren, de bedrijfstijd verbeteren en de exploitatiekosten verlagen.

In totaal 606 treinstellen van de Berlijnse metro (U-Bahn) zullen profiteren van het VCM-3 conditiebewakingssysteem van B&K Vibro.  Photo: BVG Berliner Verkehrsbetriebe

Dit miljoenenproject voor conditiebewaking maakt integraal deel uit van een recent contract dat het Zwitserse Stadler heeft binnengehaald voor de levering van tot 1.500 nieuwe treinstellen voor gebruik op het Berlijnse metronetwerk. De raamovereenkomst heeft een waarde van bijna 3 miljard euro en is daarmee een van de grootste leveringscontracten ooit gegund in Europa.

De uitgebreide CMS oplossing van B&K Vibro omvat trillingssensoren en randapparatuur (on-board diagnose), evenals diagnose- en analysediensten die de lagers van de treinstellen en andere roterende onderdelen permanent bewaken voor de hoogste betrouwbaarheid.

Vanwege de strenge betrouwbaarheidseisen van de openbaarvervoer sector focussen exploitanten tegenwoordig sterk op het terugdringen van stilstand en operationele kosten. Door te kiezen voor een CMS oplossing kunnen predictieve onderhoudsstrategieën van de volgende generatie worden geïmplementeerd die niet alleen helpen om onderhoudsschema’s te optimaliseren, maar ook de operationele betrouwbaarheid en bedrijfstijd verbeteren als ze worden gecombineerd met een ‘lean’ operationeel team.

Met intelligente bewakingsoplossingen garandeert B&K Vibro een hoge beschikbaarheid van roterende machines en componenten. Het bedrijf is al decennialang wereldwijd pionier op dit gebied. NSK nam B&K Vibro in maart 2021 over om nog beter te kunnen voldoen aan de vraag naar geavanceerde automatisering, slimme technologie en milieumaatregelen. Deze stap dient tevens om NSK’s commerciële ontwikkelingen op het gebied van CMS wereldwijd te versnellen.

Het uitgebreide producten- en dienstenaanbod van B&K Vibro omvat trillingssensoren (versnelling, snelheid, verplaatsing), trillingsmonitoren, software en online geïntegreerde fabrieksbrede bewakingsoplossingen. Deze technologieën maken een veilige en betrouwbare werking mogelijk van transportsystemen, fabrieken, petrochemische installaties, energiecentrales en windmolenparken over de hele wereld, waar ze deel uitmaken van innovatieve onderhouds- en productiestrategieën.

NSK Deutschland GmbH
Harkortstrasse 15
40880 Ratingen
Germany
Hübner Claudia
Phone : +49 (0) 2102 481-2150
[email protected]