Schaeffler versterkt haar serviceactiviteiten in hun Industrie divisie met de overname van Bega Special Tools

Schaeffler

  • De overname breidt Schaeffler’s assortiment van montage- en demontageproducten voor wentellagers uit
  • 100 % belang verworven door aandelenkoopovereenkomst getekend op 28 juli 2021
  • Belangrijke stap in de uitbreiding van de serviceactiviteiten van Schaeffler in het kader van haar “Roadmap 2025”-strategie 
Schaeffler heeft BEGA International B.V. overgenomen, een toonaangevende fabrikant van speciale gereedschappen voor de montage en demontage van wentellagers. Hier: Inductieverwarmingsapparaten maken energiebesparende verwarming van de lagers mogelijk en verkorten de montagetijd.

Schaeffler heeft BEGA International B.V. (Bega) overgenomen, een toonaangevende producent van speciaal gereedschappen voor de montage en demontage van wentellagers. De overname markeert een volgende stap in de uitbreiding van Schaeffler’s lifecycle service portfolio. De toegang tot het IIoT-platform dat is gecreëerd voor Schaeffler’s OPTIME condition monitoring-oplossing opent ook nieuwe mogelijkheden voor Bega’s intelligente onderhoudsgereedschappen. Ook klanten zullen hiervan profiteren. Zij zullen een gemeenschappelijke gebruikersinterface hebben voor alle touchpoints, wat zal bijdragen aan een naadloze gebruikerservaring gedurende de hele levenscyclus van wentellagers, van installatie tot monitoring en onderhoud, tot en met reparatie. Klanten en partners zullen oplossingen en diensten voor het onderhoud en de monitoring van wentellagers van één enkele leverancier kunnen betrekken en zullen profiteren van een meer gestroomlijnde toegang tot een reeks onderhouds- en reparatieoplossingen.

Verwarming door inductie betekent dat er helemaal geen olie of gas nodig is – dit is bijzonder milieuvriendelijk en veilig. 

“De gedachte achter onze strategisch belangrijke Industry 4.0-activiteiten is om de voorkeurspartner te zijn voor predictieve en prescriptieve onderhoudsoplossingen. Door de samenwerking met Bega kunnen wij onze klanten hoogwaardige total lifecycle services en oplossingen bieden voor lagers en andere aandrijflijncomponenten”, aldus Rauli Hantikainen, hoofd van Schaeffler’s Industry 4.0 strategische business field.

“Dankzij dit nieuwe partnerschap zullen Schaeffler en Bega tot de top behoren op het gebied van onderhoudsoplossingen”, aldus Henk van Essen, die de huidige CEO van Bega is en deze rol ook in de toekomst zal blijven vervullen. “We willen ook de meest innovatieve leverancier van onderhoudsinstrumenten zijn.”

Contact
Carol Poelma
Director communications
Bega Special Tools
Netherlands
+31 578 668000
[email protected]