Opening nieuw Benelux distributiecentrum bij IMES in Hasselt

fotowbsl

Descours & Cabaud, een multinational van Franse origine, die onder meer eigenaar is van IMES in Hasselt en Van den Broek in Herentals, heeft in de industriezone Ekkelgaarden een nieuw distributiecentrum geopend voor de Benelux. De totale investering bedraagt 6 miljoen euro. Het nieuwe distributiecentrum werd gebouwd aanpalend aan het bestaande hoofdkantoor van IMES. Op een totale oppervlakte van bijna 12.000 m² zullen binnenkort meer dan 85.000 producten voorradig zijn.  Een slim logistiek netwerk zorgt voor een verdeling in de Benelux binnen de 24u.  Door de gedane investeringen in procesautomatisatie verkleinen de doorlooptijden van fabrikant tot eindgebruiker en verbetert de efficiëntie van de magazijnwerking.  Op korte termijn zorgt deze uitbreiding voor een 10 tal extra jobs.

fotowbslTer gelegenheid van de officiële opening werden op 26 en 27 september de Innovation days ( I-days) georganiseerd.   Een 50-tal leveranciers brachten hier hun voornaamste technische vernieuwingen.  Deze I-days werden zeer positief ervaren.  Want met 1.900 bezoekers, verspreid over 2 dagen mag er zeker gesproken worden over een groot succes.

Gouverneur Herman Reynders, gastspreker op dit event, vertelt ook zeer verheugd te zijn dat in deze economische moeilijke tijden een multinational investeert in onze provincie en voor extra tewerkstelling zorgt.

Over IMES DEXIS
Marktleider in Maintenance, Repair & Operating (MRO) goederen

  • Opgericht in 1968
  • 280 medewerkers in de Benelux
  • Centraal Distributiecentrum en ondersteunende diensten in Hasselt
  • IMES-vestigingen in Antwerpen, Hasselt, Gentbrugge, Roeselare, Liège, Nivelles en Roermond (NL)
  • LAMAN-vestigingen in Alkmaar, Alphen a/d Rijn, Amsterdam, Eindhoven, Haarlemmermeer, Hengelo,
    IJmuiden, Leeuwarden, Leiden, Utrecht, Zoetermeer
  • Maakt deel uit van Descours & Cabaud (www.descours-cabaud.com), Europees marktleider in MRO artikelen

Contact
IMES Head Office
Ekkelgaarden 26
B-3500 Hasselt
T: +32 11 288 222
F: +32 11 288 200
[email protected]

BearingNews