NSK haalt twee Toyota-awards voor leveranciers binnen

 

Toyota Motor Europe (TME) heeft twee awards toegekend aan NSK Europe: een Certificate of Recognition (in de categorie Supply) en een Achievement Award (in de categorie Quality). Normaal gesproken reikt TME deze prijzen uit tijdens de jaarlijkse Business Meeting met ongeveer 200 aanwezigen in Brussel. Dit jaar organiseerde het bedrijf echter een virtuele live-presentatie, waarna de award en het certificaat aan NSK France bezorgd werden. Daar is het EABU-team (European Automotive Business Unit) van NSK voor Toyota Motor Europe gevestigd.

Sébastien Blanchard, Product Unit Manager – PowerTrain, European Automotive Business Unit (EABU), NSK; Adrien Le Berre, Account Manager, EABU, NSK; en Maxime Marsala, projectingenieur, EABU, NSK tonen trots de awards aan de vestiging van NSK te Guyancourt in Frankrijk

Jaarlijks blikt TME terug op de prestaties van haar leveranciers in het afgelopen boekjaar. Het Certificate of Recognition in de categorie Supply wordt gegeven op basis van de tevredenheid van elke Toyota-klant over zijn of haar voertuig. TME erkent de vitale rol van leveranciers in haar streven naar voortdurende verbetering.

In het evaluatieproces vormen KPI’s (key performance indicators), zoals de totale leveringskwaliteit (inclusief service-onderdelen en accessoires), een belangrijke pijler. TME beloonde 10 leveranciers in de categorie Supply met een Certificate of Recognition, waaronder NSK Europe in 2020 (voor het boekjaar 2019).

De Achievement Award for Quality van Toyota Motor Europe voor NSK Europe

Het bedrijf sleepte ook een Achievement Award in de wacht in de categorie Quality. Gemiddeld krijgen slechts 3 tot 5 leveranciers per jaar deze onderscheiding. Kwaliteit is zowel de ruggengraat en het DNA van TME. Veel OEM’s gebruiken PPM om het aantal defecten te meten die zich voordoen per miljoen onderdelen. Ook het aantal garantieclaims en de reactie op kwaliteitskwesties behoren tot de leverancierscriteria die voor deze onderscheiding worden onderzocht.

De Certificate of Recognition for Supply, door TME uitgereikt aan NSK Europe

Het EABU team van NSK levert diverse producten aan de motor- en transmissiefabrieken van TME in het Verenigd Koninkrijk en Polen. Het gaat onder meer om kogellagers, kegellagers en tuimelaars die geproduceerd worden in de NSK fabrieken in Kielce (Polen), Peterlee (VK) en Saitama en Takasaki in Japan. NSK levert ook wiellagers aan de autoassemblagefabrieken van TME in Frankrijk, Turkije en Zuid-Afrika, en binnenkort ook aan de Tsjechische Republiek.

NSK Deutschland GmbH
Harkortstrasse 15
40880 Ratingen
Germany
Hübner Claudia
Phone : +49 (0) 2102 481-2150
huebner-c@nsk.com