NSK en B&K Vibro: Uitbreiding van CMS-aanbod zal industriële activiteiten versterken

Tijdens een virtueel welkomstmoment hebben Dr. Ulrich Nass, Vice President van NSK Ltd. en CEO van NSK Europe (links), en Marcel Van Helten, CEO en President van Brüel & Kjær Vibro (rechts), de gezamelijke groeistrategie aan de werknemers uitgelegd.

 

Met ingang van 1 maart 2021 werd Brüel & Kjær Vibro (B&K Vibro) deel van de NSK Ltd groep. Op die dag organiseerde het hoofdkantoor van B&K Vibro in Darmstadt, Duitsland, een online welkomevenement om het doel van de overname uit te leggen aan de werknemers.

Tijdens een virtueel welkomstmoment hebben Dr. Ulrich Nass, Vice President van NSK Ltd. en CEO van NSK Europe (links), en Marcel Van Helten, CEO en President van Brüel & Kjær Vibro (rechts), de gezamelijke groeistrategie aan de werknemers uitgelegd.

In de online toespraak, legde Saimon Nogami, Senior Executive Vice President van NSK Ltd., uit wat de bedoeling is van deze samensmelting: “Met de overname van B&K Vibro breiden we onze expertise uit en krijgen we de mogelijkheid om de industriële activiteiten van het bedrijf uit te breiden met geavanceerde conditiebewakingsdiensten.

Dit ligt in lijn met onze strategie om niet enkel zeer hoogwaardige motion componenten aan te bieden, maar ook complete systeemoplossingen en de bijhorende diensten. Het einddoel is dat klanten een verbetering zien in de productiviteit van machines en de kwaliteit van producten, waardoor het concept van de “slimme productie” realiteit wordt.

B&K Vibro zal als gevolg van de overname op zijn beurt een aanzienlijk betere markttoegang krijgen tot diverse industriële sectoren. NSK is immers één van de drie grootste producenten in de wereld, en de conditiebewaking van roterende machines en systemen is één van de kerncompetenties van B&K Vibro. Marcel Van Helten, CEO en President van B&K Vibro, zei: “Dit is een zeer spannende dag voor ons bedrijf, we zijn verheugd om deel uit te maken van NSK.”

Volgens Dr. Ulrich Nass, Vice President van NSK Ltd. en CEO van NSK Europe, zal de overname NSK in staat stellen een toonaangevende leverancier van CMS-oplossingen te worden: “We zullen de expertise en reputatie van B&K Vibro inzetten om succesvolle projecten te helpen implementeren voor onze klanten wereldwijd en hen CMS-oplossingen met een hoge toegevoegde waarde aan te bieden.”

In de komende weken zullen de managementteams van NSK en B&K Vibro een concreet stappenplan opstellen voor de implementatie van deze strategie.

NSK Deutschland GmbH
Harkortstrasse 15
40880 Ratingen
Germany
Hübner Claudia
Phone : +49 (0) 2102 481-2150
[email protected]