Nieuwe driver unit voor Megatorque Motor verhoogt veiligheid en gebruiksvriendelijkheid

 

NSK stelt een verbeterde versie van haar PS/PN-Series Megatorque-motoren voor. De nieuwe uitvoering biedt een nog hoger veiligheidsniveau en is gebruiksvriendelijker. De EDD-driver is functioneel compatibel en uiwisselbaar met de EDC-driver van de vorige generatie, die populair was bij fabrikanten van halfgeleiders en elektronica dvoor zijn uiterst betrouwbare en nauwkeurige prestaties. In de vernieuwde EDD-driver kreeg de interne elektronica een update, zodat de beschikbaarheid van enkele essentiële componenten gegarandeerd wordt.

De interne elektronica van de EDD-driver werd aangepast om de beschikbaarheid van essentiële componenten te garanderen.

De EDD-driver heeft dezelfde buitenafmetingen als de EDC-driver en ondersteunt de bestaande positioneringssystemen, ingangs-/uitgangssignalen en interne kanalen. De nieuwe EDD-driver neemt de plaats in van het EDC-driver gamma als NSK’s eerste keuze voor standaardconfiguraties. Een van de belangrijke voordelen van de EDD–driver is het hoge veiligheidsniveau. Het vernieuwd ontwerp van de connector voorkomt bijvoorbeeld verkeerd insteken.

Een tweede veiligheidsverbetering is de introductie van een vergrendelingsmechanisme om te voorkomen dat de connector per ongeluk wordt losgekoppeld (unplugging) van de EDD-driver, die daarom ook voorzien werd van een nieuwe kabelset.

De EDD-driver volgt de EDC-driver op als NSK´s eerste keuze voor de standaardconfiguraties met Megatorque Motor.

Ook het gebruiksgemak is verbeterd. Zo is de eenfasige voeding nu één eenheid van 100-240 VAC (voorheen waren er twee modellen: 200-230 en 100-115 VAC). Verder is de analoge ingang de standaard ingang geworden op de EDD-driver voor de regeling van het toerental en koppel. De maximale ingangsfrequentie van de pulstrein werd verhoogd tot 2 MHz (voorheen 1 MHz), waardoor in vergelijking met het EDC-driver 100 VAC-model een snellere positionering mogelijk is voor applicaties die een hoge snelheid vereisen.

Een andere handige verbetering is de introductie van een USB-aansluiting voor de connectie met de ‘EDD-driver Megaterm’ software via de computer. De nieuwe EDD-driver software ondersteunt hogesnelheids oscilloscopen en hun FFT-functies (Fast Fourier Transform). Bovendien maakt de software het eenvoudiger om het EDD-driver in te stellen, aan te passen en af te stellen.

De EDD-driver Megaterm software is in het Engels downloadbaar via: www.nskeurope.com/en/media/downloads/linear-components


NSK Deutschland GmbH

Harkortstrasse 15
40880 Ratingen
Germany
Hübner Claudia
Phone : +49 (0) 2102 481-2150
huebner-c@nsk.com