MCA demonstratiemodule voorzien van Monocarrier lineaire actuator van NSK

 

MCA lineair motion robotics, een distributiepartner van NSK, voorziet het hart van een state-of-the-art democel voor lineaire beweging van de NSK Monocarrier technologie Machinebouwers en systeemintegratoren die nieuwe systemen of productielijnen ontwerpen voor geautomatiseerde materiaal- en productverwerking, kunnen nu gebruik maken van de MCA-democel als ´best practice´ cideeënplatform.

De demonstratiecel van MCA toont het transport, het scannen, het sorteren en het stapelen van kleine plastic kratten in verschillende patronen. Foto: MCA

MCA, een erkende distributeur van NSK in de Benelux, startte een project op om een democel op te bouwen waarin al haar kernactiviteiten zoals lineaire beweging, aandrijftechniek, besturing en robotica aan bod komen. Omdat veel klanten van MCA actief zijn in de bouw van machines en/of productielijnen, besloot het bedrijf dat dit ook het thema van de democel moest worden.

Er werd een lijn nagebouwd met de handling van het product, het transport en het scannen, sorteren en stapelen van kleine plastic kratten in diverse patronen.Om de democel in de praktijk te brengen, werkte MCA samen met NSK en Yaskawa, wereldwijde spelers in industriële automatisering en mechatronica-oplossingen. MCA lineair motion robotics is een officiële Channel Partner voor Yaskawa.

De NSK Monocarrier en de Yaskawa-robot werken samen om de ‘best practices’ in productverwerking te demonstreren. Foto: MCA

Daarnaast opteerde MCA om een student mechatronica van een technische hogeschool het project te laten dragen om zo haar kennis over te dragen en de student kans te geven om ervaring op te doen met een echt industrieel project. De MCA-democel is bestemd voor veelvuldig gebruik op beurzen, opendagen en andere evenementen. Daarom kozen de MCA-technici met de hulp van Yaskawa en NSK voor een compact, gemakkelijk te vervoeren en zeer toegankelijk systeemontwerp.

Het team creëerde een democel met een hoogwaardige aluminium basis constructie structuur, wat zorgt voor een zeer stijf en toch licht basisframe. De massieve polycarbonaat platen aan de vier zijden zorgen voor zichtbaarheid over de hele omtrek.

De MCA-demonstratiecel kan gemakkelijk getransporteerd worden naar beurzen, opendagen en andere evenementen. Foto: MCA

Binnenin de MCA-democel zijn de lineaire modules uitgerust met servomotoren, terwijl de compacte robot een groter bereik krijgt dankzij zijn plaatsing op een lineaire geleiding. Centraal vormt de zeer nauwkeurige Monocarrier uit de MCM-serie van NSK het hart van de installatie. Deze lichte compacte en 1-assige lineaire actuator integreert een hoogwaardige NSK kogelomloopspindel in een U-profiel lineaire geleiding met wagen en steunlagers tot één handige module.

Deze opbouw vermindert de ontwerp-, aankoop- en installatietijd. Bovendien maakt een geïntegreerde NSK K1 smeerunit een langdurige en onderhoudsvrije werking mogelijk Andere eigenschappen van de NSK Monocarrier die de MCA-democel ten goede komen zijn onder andere de hoge stijfheid en belastbaarheid, de ultra soepele en nauwkeurige beweging, de bescherming tegen corrosie en de lange levensduur. MCM-series Monocarriers zijn verkrijgbaar in vijf standaardafmetingen met diverse slaglengtes. Daarmee worden alle mogelijke toepassingen afgedekt, zoals productieapparatuur voor halfgeleiders, installaties voor voedselverwerking, assemblagelijnen voor auto’s, inspectielijnen, transportsystemen en medische systemen.

NSK Deutschland GmbH
Harkortstrasse 15
40880 Ratingen
Germany
Hübner Claudia
Phone : +49 (0) 2102 481-2150
huebner-c@nsk.com