Frequentieomvormer voor hoog efficiënte toepassingen in de transporttechniek

 

NORDAC FLEX frequentieomvormers van NORD DRIVESYSTEMS zijn echte allrounders: Ze bieden niet alleen een breed vermogensbereik, maar werken ook zeer economisch. De NORDAC FLEX SK 205E-serie is speciaal ontworpen voor gebruik in bagagetransportsystemen op vliegvelden of in transportbandsystemen in pakketdistributiecentra.

NORD-Conveyor-Technology.jpg: De frequentieomvormers uit de serie NORDAC FLEX SK 200E zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in omvangrijke transportsystemen.      Afbeelding: NORD DRIVESYSTEMS                                                        

Het grote vermogensbereik, tot 22 kW, is kenmerkend voor de frequentieomvormer. Bovendien is de NORDAC FLEX SK 205E compact en zorgt hij voor een hoge precisie in synchroon- en positioneringstoepassingen middels de geïntegreerde POSICON regeling. Een ander voordeel is de nauwkeurige en snelle stroomvectorregeling, die zorgt voor constante snelheden bij fluctuerende belastingen. De NORDAC FLEX SK 205E biedt daarnaast maximale flexibiliteit en maakt door zijn hoge energie-efficiëntie energiebesparing mogelijk, met name bij deellastbedrijf. Dit geldt zelfs voor toepassingen die technisch gezien geen omvormer nodig hebben.

De gebruikers kunnen vele kanten op wat betreft de installatie: de omvormers kunnen zowel in de buurt van de aandrijving in het veld worden geïnstalleerd, als worden geïntegreerd in de motor. Plug-in voedings- en datakabelaansluitingen zijn beschikbaar. Het decentrale systeem maakt korte motor- en encoderkabels mogelijk, evenals korte voedingskabels naar de sensoren. De omvormers kunnen worden gebruikt voor de besturing van standaard asynchroonmotoren, hoog rendement synchroonmotoren en remmotoren. Encoder feed back is mogelijk, bijvoorbeeld bij positiegeregelde transportsystemen. De grote operationele overbelastingskarakteristieken van de NORDAC FLEX SK 205E maken dynamische bewegingen met korte start- en stoptijden of cyclisch bedrijf mogelijk.

NORD-NORDAC-FLEX.jpg: De NORDAC FLEX SK 205E biedt een extreem hoge positioneernauwkeurigheid en zorgt voor een uitzonderlijk energie-efficiënte werking van het systeem.
Afbeelding: NORD DRIVESYSTEMS

Frequentieomvormers uit de NORDAC FLEX SK 205E serie beschikken over 4 digitale ingangen en 1 digitale uitgang (bijv. voor foutmeldingen). De omvormer kan worden gemonitord via een optionele Bluetooth interface met de NORDCON APP software. Op deze manier kunnen eventuele fouten snel worden gediagnosticeerd en verholpen. Parametrisering van de aandrijving is standaard mogelijk via de geïntegreerde diagnose-interface met de gratis NORDCON softwaretool.

De omvormer heeft in totaal zes digitale en twee analoge interfaces, twee encoderinterfaces en een geïntegreerde PLC voor de programmering van functies dichtbij de regelaar. Er is een groot aantal uitbreidingen beschikbaar via optiemodules, bijvoorbeeld een communicatie-interface die commercieel verkrijgbare Ethernet dialecten ondersteunt, naast uitbreidingen voor functionele veiligheid, zoals PROFIsafe en STO.

NORD Drivesystems
Boutersemdreef 24
B-2240 Zandhoven
Belgium
Vyvey Nicky
Phone : +49 151 182 183 75
Fax : +32 472 63 59 85
Nicky.Vyvey@nord.com