Autofabrikant bespaart €577.000 per jaar met de overstap op NSK lineaire geleidingen

 

Na vier defecte lineaire geleidingen gemiddeld per maand op de bedrijfskritische onderdelenwasmachines, heeft de overstap op de lineaire geleidingen uit de NH serie van NSK bij een grote autofabriek in Mexico voor aanzienlijke besparingen gezorgd. Rekening houdend met de eerdere kosten door productiestilstand, het vervangen van onderdelen, arbeid en extra smering, blijkt uit berekeningen dat de fabriek daarmee per jaar $696.155 (ongeveer €577.314) terugverdient.

De NH serie lineaire geleidingen van NSK voor onderdelenwassers heeft een hardverchroomde coating ter bescherming tegen zeer corrosieve bedrijfsomgevingen.

De twee automatische onderdelenwassers spelen een essentiële rol bij het bouwen van de motoren in de autofabriek. De ene machine wast na mechanische bewerking de onzuiverheden van de motorblokken, terwijl de andere machine hetzelfde doet bij de motorkoppen. Uit een complete AIP (Added Value Programme) toepassingsevaluatie, uitgevoerd door deskundige NSK technici, bleek dat de tweedelige ringen ernstig aangetast waren door corrosie, veroorzaakt door een wasoplossing, bestaand uit een mengsel van metaalresten, koelvloeistof en reinigingschemicaliën. Deze corrosieve aantasting leidde tot voortijdige beschadiging van de lagers in de vier lineaire geleidingen aan de onderkant van de machine, wat leidde tot vastlopers. Het team NSK specialisten adviseerde daarom om voortaan lineaire geleidingen uit de NH serie te gebruiken.

De lineaire geleidingen uit de NH serie van NSK hebben een hoge dynamische belastbaarheid voor een langere vermoeiingslevensduur.

De hoogwaardige NH/NS lineaire geleidingen hebben een veel langere levensduur dankzij innovatieve aanpassingen, waaronder een speciaal ontwikkelde kogelgroefgeometrie. Bovendien is de dynamische belastbaarheid 30% hoger, waardoor gebruikers zijn verzekerd van een vermoeiingslevensduur die twee keer zo lang is dan bij vorige generatie producten met een compact en lichtgewicht formaat.

Belangrijk is ook dat de NH serie leverbaar is met een brede keuze uit innovatieve coatings ter bescherming tegen zware bedrijfsomstandigheden. Voor betere corrosiebestendigheid en duurzaamheid adviseerde NSK de autofabriek om hardverchroming toe te passen. De NH lineaire geleidingen, geleverd in lengtes van 360 mm voor de automatische onderdelenwassers, zijn verder voorzien van een dubbele dichting, een metaalbeschermer en van NSK’s K1 smeringsunit voor langdurig onderhoudsvrij bedrijf. De K1 unit is zeer geschikt voor toepassingen waar regelmatig bijvullen van vet complex is of waar het vet makkelijk kan wegspoelen.

Na een geslaagde proefperiode zonder storingen zorgt toepassing van de lineaire geleidingen uit de NH serie op de onderdelenwasmachines op jaarbasis voor aanzienlijke besparingen.

Een nieuwe video over de NH/NS lineaire geleiders is beschikbaar op YouTube.

NSK Deutschland GmbH
Harkortstrasse 15
40880 Ratingen
Germany
Hübner Claudia
Phone : +49 (0) 2102 481-2150
[email protected]