Alle vijf Europese productiebedrijven van NSK maken gebruik van groene stroom

 

NSK heeft een overeenkomst getekend met de energieleverancier van zijn twee Britse productiebedrijven in Newark (industriële lagers en lineaire geleiders) en Peterlee (autolagers), die de levering garandeert van ‘groene stroom’ uit windenergie. De leverancier bevestigt daarmee dat hij groene stroom uit duurzame bronnen produceert en daarmee kan voldoen aan de energiebehoefte van de in het VK gevestigde fabrieken van NSK.

Alle vijf Europese productiebedrijven van NSK maken gebruik van groene stroom – inclusief de grootste fabriek in Kielce, Polen.

Met deze overeenkomst gebruiken nu alle vijf Europese productiebedrijven van NSK – waaronder Munderkingen in Duitsland en Kielce en Wałbrzych in Polen – groene stroom, evenals het Europese hoofdkantoor en technologiecentrum van de onderneming in Ratingen, Duitsland. Deze positieve ontwikkeling is één van de vele stappen die NSK neemt om de invloed van haar activiteiten op het milieu te verminderen. Het maakt deel uit van de Europese doelstelling van het bedrijf om ervoor te zorgen dat rond 2030 hun productiefaciliteiten CO2-neutraal zijn (scope 1 en 2 emissies).

Het gebruik van groene energie heeft een aanzienlijke impact op de vermindering van klimaatbeïnvloedende uitstoot. Toen de fabriek in Kielce – de grootste NSK locatie in Europa – in 2019 volledig overschakelde op elektriciteit uit duurzame bronnen, werd het daaropvolgende jaar een verlaging van de uitstoot met ongeveer 65.000 ton CO2 gerealiseerd.

Eddie Ward, Quality and Environmental Systems Manager, EQA (European Quality Assurance), NSK Europe: “Hoewel de twee fabrieken in het Verenigd Koninkrijk wat betreft hun energieverbruik kleiner zijn dan die in Kielce, verwachten we een jaarlijkse verlaging van ongeveer 10.000 ton gerapporteerde CO2 uitstoot, wat nog steeds een forse daling is. Het zal ons ook helpen bij het realiseren van onze duurzaamheidsdoelstellingen en bijdragen aan de strijd tegen de opwarming van de aarde.”

Naast het gebruik van groene energie, genereren 23 NSK fabrieken wereldwijd zonne- en windenergie, waardoor de CO2-uitstoot nog eens met ongeveer 3.900 ton per jaar wordt verminderd. Deze activiteit is in lijn met de permanente ambitie van de onderneming om het energieverbruik in haar fabrieken en kantoren te verlagen.

Reeds in 2008 introduceerde NSK een KPI voor de milieu-impact van elk nieuw product: de zogenaamde ´Neco´ factor.

Eddie Ward: “Met deze factor kunnen wij door middel van eco-efficiëntie indicatoren de milieuvriendelijkheid van onze producten uitgebreid en kwantitatief in kaart brengen. Ons doel is om nieuwe producten te ontwikkelen met een Neco score van 1,2 of hoger. In 2020 hebben wij dit doel bereikt met zes nieuwe milieuvriendelijke producten, waaronder lagers, lineaire geleidingen, actuatoren en vetten. Dit traject zullen wij blijven volgen bij al onze nieuwe productontwikkelingen.”