Aangedreven lineaire actuatoren toont mogelijkheden NSK

 

De producten van NSK garanderen klanten een concurrentieel voordeel dankzij de technische mogelijkheden, innovatiekracht en inherente flexibiliteit. De technische oplossingen van NSK dragen bij aan het uitwerken van een geautomatiseerde productie bij klanten wereldwijd. Een voorbeeld hiervan is de MCE (Monocarrier Electrified), een voorgemonteerde aangedreven lineaire actuator die onlangs door de NSK Corporation in de VS ontwikkeld werd. MCE laat zien hoe technische expertise, een uitgebreid productgamma en korte levertijden de ideale combinatie vormen om toegevoegde waarde voor de klant te realiseren.

Het aangedreven MCE gamma toont de technische mogelijkheden van NSK

Het MCE gamma is het resultaat van de expertise van NSK in diverse productgamma’s. De MCE brengt naast de Monocarrier ook de motor, motorbevestiging, askoppeling en accessoires uit het NSK-repertoire samen in één product. Zoals vele oplossingen ontwikkeld door NSK, wordt de MCE voorgemonteerd, vooraf getest en gebruiksklaar geleverd, wat het ultieme gemak biedt voor klanten.

Dit project toont nogmaals hoe NSK de flexibiliteit voor klanten wil maximaliseren. De mogelijke toepassingen voor lineaire actuatoren zijn zeer divers. Overal waar een lineaire beweging vereist is kunnen ze ingezet worden. Om ervoor te zorgen dat de oplossingen voldoen aan quasi alle eisen van de toepassing, is het aanbieden van een brede keuze en aanpasbaarheid een prioriteit voor het ontwikkelteam van NSK.

De beschikbare opties voor de gebruikers van de MCE zijn een goed voorbeeld van dit streven. Klanten kunnen kiezen uit een stappenmotor of servomotor die in lijn of parallel met de aandrijving (links of rechts) kan geplaatst worden. Er zijn zowel enkele als dubbele geleiders beschikbaar, naast accessoires zoals afdekkappen (boven- of onderzijde), sensorkits en sensorrails. Verder zorgt de keuze uit verschillende combinatieplaten en beugels er voor dat klanten de MCE makkelijk kunnen combineren in elke XYZ-configuratie.

Het einddoel van NSK is het ontwikkelen van hoogwaardige turnkey oplossingen die betrouwbaarheid, efficiëntie en een lange levensduur garanderen. Dat vraagt om deskundige kennis, ervaring en een zorgvuldige geplande aanpak om de levering van oplossingen met toegevoegde waarde te garanderen. NSK beschikt over de technische expertise, ondersteuning en projectmanagement en garandeer zo dat het resultaat in alle opzichten voldoet aan de eisen van de klant.

Een video van een lineaire actuator uit het MCE gamma in werking kan bekeken worden op: NSK

NSK Deutschland GmbH
Harkortstrasse 15
40880 Ratingen
Germany
Hübner Claudia
Phone : +49 (0) 2102 481-2150
huebner-c@nsk.com